Tandteknisk prenumeration

Om tjänsten

Betala en fast månadssumma och få obegränsat antal kronor och broar. Snabb leverans på 3-4 dagar. Spara tid och pengar.

Frågor & Svar

01. Vad innebär en tandteknisk prenumeration?
En tandteknisk prenumeration innebär att man betalar en fast summa varje månad, oavsett hur många led man gör. Det innebär att oavsett om man gör 25, 40 eller 70 led per månad så betalar man samma summa.

02. Vad kostar det?
39.500 kr/månad. Om du redan har en digital avtrycksscanner kostar det 34.500 kr/månad. Är ni 2 eller fler tandläkare som delar på prenumerationen kostar det 24.500 kr/tdl/mån.

03. Vad ingår i prenumerationen?
- Digital scanner (så länge man prenumererar)
- Obegränsat antal led
- Leverans inom tre arbetsdagar (ej MK)
- Utbildning och support på digitala avtryck

04. Vilka typer av konstruktioner ingår i prenumerationen?
Tandstödda singelkronor och treledsbroar, samt singelimplantatkronor, vid digitala avtryck där man som tandläkare markerar prepgränsen.

05. Hur lång är bindningstiden?
Bindningstiden är tolv månader, med automatisk förlängning om det inte sägs upp senast tre månader innan kontraktet går ut.
För dig som redan har en scanner är det ingen bindningstid, men dock tre månaders uppsägningstid.

06. Hur betalar man?
Faktura eller autogiro. Varje månad betalas i förskott, dvs februaris faktura betalas senast 31 januari, osv.

07. Kan man skicka analoga (vanliga) avtryck?
Nej. Anledningen till att vi kan garantera pris och servicenivå är att vi kan arbeta så effektivt som möjligt. Analoga avtryck omöjliggör det.

08. Är scannern låst till enbart er?
Nej. Du betalar samma pris till oss oavsett om du skickar ett led eller 70 led till oss. Vill du skicka något särskilt jobb till annat labb (t ex urtagskrona i mk) så är det självklart inga problem.

09. Ingår pelare?
Nej. Idag kan man inte ta digitalt avtryck inför pelare med scanner. Sålunda krävs det vanliga avtryck och det ingår inte. Det finns två alternativ för att lösa detta:
Bygg upp en klinikframställd pelare med hjälp av t ex composipost. Ta avtryck digitalt som vanligt.
eller
Beställ en “vanlig” gjuten pelare från ert vanliga labb, och ta sedan digitalt avtryck och beställ kronan från oss.

10. Ingår färgtagning?
Nej. Däremot kan man givetvis bifoga ett färgfoto i det digitala avtrycket för att få bästa möjliga resultat utifrån de digitala förutsättningarna.

11. Vilka dagar levererar ni?
Tisdagar och torsdagar. Observera att digitala avtryck som tas en torsdag levereras först nästkommande tisdag, dvs i det fallet kan det bli tre och en halv arbetsdag.

12. Vilka material ingår?
Monolitisk Zirkonia, Celtra (Emax/Empress), PMMA (temporära kronor) och metallkeramik (CoCr). Metallkeramik har 10 dagars leveranstid.

13. Tillkommer något extra för matieral?
Nej, allt material ingår. Vid implantatkronor tillkommer 500 kr för distans (TiBase, DentsplySirona). Vill man ha distans från Atlantis tillkommer 1500kr.

14. 14. Görs någon tandteknik utanför Sverige?
Ja, metallkeramik. Övrig tandteknik görs på Lidingö (utanför Stockholm).

15. Används billiga material?
Tandtekniska material för digital produktion är generellt relativt billiga oavsett tillverkare. Vi använder material från DentsplySirona, världens största Dentalbolag. Dessa håller högsta kvalitet.

16. Fungerar detta utanför Stockholm?
Priset gäller enbart till kunder i Storstockholm. Orsaken till det är att vi skall kunna garantera leveranstid på tre arbetsdagar, samt kunna behålla det relativt låga priset. Kontakta oss på info@muntertandteknik.se om du jobbar utanför Storstockholm, så skall vi återkomma till dig om priset inkl frakt samt leveranstiden.

17. Vad har ni för utrustning på labbet?
Fullt utrustat labb från DentsplySirona. Det innebär sintringsugn (Infire HTC), fräsar (Inlab MC XL och Inlab MC X5), scanner (Ineos X5) samt i övrigt senaste tekniken.

18. Accepterar ni bara filer från vissa scanners?
Nej, vi accepterar från alla större märken. Om du har en egen scanner kan du absolut teckna en prenumeration ändå.

19. Kan man ha en prenumeration på en gruppraktik?
Tanken är att en prenumeration är för en produktiv tandläkare, eller kanske två stycken med normal produktion. Vi kan givetvis hjälpa gruppraktiker, men kontakta oss då för offert. Eller testa en gratismånad så vi ser ungefärligt antal led.

Få två veckors gratis tandteknik

Klicka här och vi återkommer till dig inom kort